AIOS en ANIOS Longgeneeskunde

15 augustus 2019  UMCG  (Groningen)

Artsen in opleiding tot longarts (AIOS) en artsen niet in opleiding (ANIOS)

Werkomgeving

Het UMCG ligt in de binnenstad van Groningen en heeft meer dan 10.000 medewerkers, werkend in kleine teams. Het UMCG heeft een belangrijke taak en positie als kennisorganisatie. Er is sprake van een nauwe samenhang en wisselwerking tussen de kerntaken (medisch) onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en opleidingen. Theorie en praktijk staan op alle niveaus in het UMCG in een directe relatie met elkaar. “Bouwen aan de toekomst van gezondheid” is de missie die aan alle activiteiten in het UMCG ten grondslag ligt. Het UMCG voert een gedegen personeelsbeleid met goede arbeidsvoorwaarden, veel interne opleidingsmogelijkheden en diverse hooggewaardeerde personeelsvoorzieningen. Het UMCG beschikt over alle erkende RGS-opleidingen.

De afdeling Longziekten en Tuberculose van het UMCG heeft een unieke positie binnen Nederland. Het beschikt als enige ziekenhuis over een TBC-afdeling, een Centrum voor Thuisbeademing en een afdeling Longrevalidatie. Het UMCG is één van drie universitaire ziekenhuizen waar longtransplantaties worden uitgevoerd. De afdeling Longziekten en TBC heeft specifieke expertise op onder andere het gebied van astma, COPD, longkanker, longtransplantatie, respiratoire insufficiëntie, interventie longziekten, CF en tuberculose. De afdeling is trots op haar topreferente klinische zorg en internationaal toonaangevende onderzoek. 

Er werkt een hecht team bestaande uit ongeveer 12 collega artsen in opleiding- en niet in opleiding, alsmede
23 stafleden. De sfeer en het gunstig leerklimaat over de volle breedte van het vak longziekten, met supervisie op korte afstand, maken de afdeling Longziekten en TBC tot een prettige werkplek. Binnen de afdeling is de komende tijd plaats voor een aantal AIOS en ANIOS longziekten.

Functiebeschrijving

U bent een enthousiaste arts, die in opleiding voor longarts wil komen (AIOS, start instroom opleiding begin 2020), of wil bekijken of longziekten de juiste keuze blijkt en uitgebreide ervaring op wil doen in de longziekten (ANIOS, start in najaar 2019) met uitzicht op een eventuele toekomstige opleidingsplaats of wetenschappelijk (promotie) onderzoek. De ANIOS aanstelling is voor de duur van een jaar. De exacte startdatum van de aanstelling vindt in overleg plaats.

Wat vragen wij

  • Een enthousiaste gediplomeerde arts met uitgesproken belangstelling voor de longziekten;
  • Inzet, belangstelling, leergierigheid en collegialiteit;
  • Wetenschappelijke interesse.


Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het salaris bedraagt maximaal € 4.890,- (schaal 11a ) bruto per maand, afhankelijk van opleiding en relevante ervaring, op basis van een fulltime dienstverband. 
Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). 
Indiensttreding: in overleg.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

  • prof. dr. D.J. Slebos, longarts/opleider, telefoonnummer: 050 - 361 23 57 (secretariaat);
  • drs. B.I. Hiddinga, longarts/plaatsvervangend opleider, telefoonnummer 050 - 361 23 5 (secretariaat).

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier via de website http://bit.ly/2SNFe7U, tot en met 1 september 2019

Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Meer informatie