AIOS

18 oktober 2019  CWZ  (Nijmegen)

De vakgroep Longziekten en Tuberculose van het CWZ zoekt een

Assistent in opleiding voor de opleiding longziekten en tuberculose

Dit zijn wij

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen is een groot algemeen ziekenhuis, is lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen (STZ),  maakt deel uit van de Santeon groep en beschikt over vrijwel alle erkende RSG opleidingen.

Binnen onze afdeling longziekten is per januari 2020 plaats voor een arts assistent in opleiding tot longarts.

Op de afdeling longziekten van het CWZ werken 7 longartsen, 7 AIOS en 2 PA’s. Zij worden ondersteund door 5 verpleegkundig consulenten op het gebeid van oncologie, interstitiele longziekten en obstructieve longziekten. Daarnaast wordt ook ons slaapcentrum ondersteund door 2 slaapconsulenten.

De opleiding

Er heerst een prettige collegiale sfeer en een uitstekend opleidingsklimaat op onze afdeling, waarbij wij het onderwijs zowel op de werkvloer als structureel vormgeven. Na een algemene basis word je gestimuleerd je eigen opleidingsrichting en vorm te kiezen en zul je in je laatste jaar verdiepen en leren superviseren .

Wij oefenen het vak binnen ons ziekenhuis in de volle breedte uit en hebben als speerpunten ernstig astma, slaap gerelateerde ademhalingsstoornissen, interventie pulmonologie (thoracoscopie, EBUS, starre scopie met cryobiopten, laser en stentplaatsing), oncologie, en interstitiële longziekten.

Binnen onze afdeling verzorgen wij ook de longstages voor de arts assistenten interne geneeskunde, cardiologie, SEH en sportgeneeskunde.

Het CWZ werkt in de opleidingsregio Oost Nederland nauw samen met het Radboudumc en het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Een deel van de opleiding kan mogelijk in een van deze ziekenhuizen plaatsvinden om een zo volwaardig mogelijke en passende opleiding te kunnen bieden. Beide ziekenhuizen zijn op reisafstand.

Binnen ons regionaal opleidingsnetwerk  worden alle verdiepingsstages aangeboden, zodat je ook het laatste jaar van de opleiding niet ver hoeft te reizen.

Dit breng je mee

Wij zoeken een gediplomeerd arts met buitengewone interesse in het vak longziekten en tuberculose. Je bent bereid je steentje bij te dragen aan ons goede opleidingsklimaat , waarbij we collegialiteit, leergierigheid, ambitie en enthousiasme hoog in ons vaandel hebben staan. Je hebt uitstekende communicatieve eigenschappen, bent een teamspeler en je weet van aanpakken.

Wij bieden jou

Een volwaardige opleiding tot longarts met een dienstverband van 46 uur per week.

Je gaat voor de duur van de opleiding een dienstverband aan met het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en de arbeidsvoorwaarden zijn geregeld conform CAO ziekenhuizen.

Meer informatie

Meer informatie over het cwz vind je op de website www.cwz.nl, werken bij cwz

Meer informatie over onze opleiding is verkrijgbaar bij Anneke van Veen, opleider en Jurgen Holters, plaatsvervangend opleider of bij Roos Joosten, AIOS longgeneeskunde via telefoonnummer 024- 3658755

 

 

 

 

 

 

Indien je geïnteresseerd bent in deze functie kun je je sollicitatie brief en CV voor 8 november sturen of mailen naar:

Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis

Tav mw dr. A van Veen, longarts en opleider

Afd. Longziekten B70

Postbus 9015

6500 GS Nijmegen

Email: secretariaat.longziekten@cwz.nl

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op di 19 november aan het eind van de dag.