ANIOS Longgeneeskunde

6 januari 2020  Haaglanden Medisch Centrum  (Den Haag)

ANIOS Longgeneeskunde

Ben jij ANIOS en wil je (gedurende 12 maanden, voor 38 uur per week) ervaring op doen bij de afdeling Longgeneeskunde? Dan bieden wij jou een mooie plek! Daarnaast kun jij (mits je interesse hebt in een opleidingsplaats) bij gebleken geschiktheid worden voorgedragen voor een AIOS –plaats in de opleidingsregio!

Wij zijn in totaal op zoek naar 2 fte aniossen Longgeneeskunde.

Wat ga je doen?

De vakgroep Longziekten bestaat uit 13 longartsen, die in een goede onderlinge sfeer samenwerken binnen de drie locaties van HMC. Bij zowel de locaties in Den Haag als in Leidschendam is er een uitstekend geoutilleerde kliniek, alsmede een endoscopie-afdeling (inclusief endo-echodiagnostiek) en longfunctie laboratorium. Op deze wijze zijn wij in staat in de volle breedte van het vak state of the art zorg aan de patiënten te leveren. Daarnaast ondersteunen SEH-artsen de afdeling Longgeneeskunde bij de acute opvang van patiënten. De afdeling participeert in de opleiding interne geneeskunde en biedt een stage-mogelijkheid voor assistenten in opleiding voor een van de deelspecialismen. Er wordt een wekelijks onderwijs programma verzorgd.

De ANIOS longziekten werken maandag tot en met vrijdag in de kliniek op locatie Westeinde. Naar verwachting zullen de ANIOS Longziekten komend jaar ook weekenddienst gaan doen, hiervoor is uiteraard een compensatie regeling van toepassing.

De plaats is zeer geschikt voor kandidaten, die een opleiding binnen Longziekten of een van de andere beschouwende specialismen ambiëren, danwel kandidaten die huisarts willen worden. De ANIOS Longgeneeskunde met interesse in een opleidingsplaats kan bij gebleken geschiktheid worden voorgedragen voor een AIOS-plaats in de opleidingsregio en krijgen de mogelijkheid longziekte specifieke vaardigheden te leren.

Als ANIOS Longgeneeskunde verricht je klinische en ambulante taken (Longafdeling, consulten, SEH en polikliniek). Daarnaast neem je, bij gebleken ambities voor opleiding Longziekten, deel aan het endoscopie-programma (pleurapuncties, thoraxdrains, bronchoscopieen, etc.).

Wat vragen wij van jou? 

 • Je hebt een afgeronde opleiding Geneeskunde en belangstelling voor de Longgeneeskunde
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent stressbestendig
 • Je hebt een patiëntgerichte, integere en kwaliteitsgerichte werkhouding
 • Je neemt eigen initiatief en bent betrokken

Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou?

 • Een fulltime dienstverband van 38 uur voor de duur van 12 maanden (5 dagen, voor alsnog geen diensten), startdatum 1 februari of 1 maart 2019.
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering
 • Je komt te werken in het eerste ziekenhuis in de Haagse regio met de certificering Top Employer
 • Voor ambitieuze zorgprofessionals onder ons heeft HMC interessante ontwikkeltrajecten. Bekijk hier onze loopbaanpaden.
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering 
 • Interessante extra's, zoals: korting op het aanschaffen van een nieuwe fiets, mobiele telefoon, tablet of laptop en studiekostenvergoeding. Korting bij je sportschool, op je verzekeringspremie, voor kinderopvang in de buurt
 • We zijn als werkgever mantelzorgvriendelijk en bieden goede voorwaarden hiervoor. Daarnaast bieden we vele initiatieven vanuit de afdeling P&O om jou gezond en vitaal te houden. Bekijk hier de folder.
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen

Solliciteren en contact

We zien je sollicitatie graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 31 januari 2020, tegemoet. Solliciteren kan via onderstaande link:

https://www.werkenbijhmczorg.nl/vacatures/vacature/sollicitatie/anios-longgeneeskunde

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Joris ten Holder (longarts) of Jasmijn van Campen (longarts) via: 088 - 979 20 09.

Meer informatie