Arts-onderzoeker/Promovendus Immunotherapie bij longkanker

6 januari 2020  UMCG  (Groningen)

Arts-onderzoeker/Promovendus immunotherapie bij longkanker
(1.0 fte)

Afdeling

Longziekten en Tuberculose, vacaturenummer 190711

Immunotherapie is op dit moment de standaard behandeling voor de meeste patiënten met uitgezaaide longkanker. Patiënten die op deze behandeling reageren krijgen potentieel jaren te leven bij. Er is echter nog geen goede merker die voorspelt wie wel en wie niet reageert. In een multicenter studie wordt uitgezocht of met minimaal invasieve technieken in bloed, urine, ontlasting en/of uitgeademde lucht voorspellend kunnen zijn.

Functiebeschrijving

  • Je bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het onderzoek, het analyseren en verslag doen van de resultaten in internationale publicaties en wetenschappelijke presentaties (congressen).
  • Tijdens het onderzoek word je begeleid door een enthousiast, ervaren en kundig team, bestaand uit onder meer de longarts-hoofdonderzoeker, een internist systeemziekten, een klinisch moleculair bioloog in de pathologie, een statisticus, een klinisch chemicus.
  • Je werkt nauw samen met verschillende centra.
  • Je rondt het onderzoek af met een proefschrift.

Wat vragen wij

  • Een enthousiaste arts-onderzoeker die wezenlijk wil bijdragen aan de vooruitgang in de behandeling van longkanker met echte impact voor immunotherapie.
  • Teamgeest, communicatieve en organisatorische vaardigheden, alsmede collegialiteit bij een persoonlijkheid die gemakkelijk contacten legt met zorgprofessionals, wetenschappers en patiënten, en graag multidisciplinair samenwerkt.
  • Een arts met een analytische geest die zich later graag wil specialiseren binnen de longgeneeskunde, medische oncologie of interne geneeskunde.


Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

  • Een functie als arts-onderzoeker (1,0 fte) met een promotietraject van 4 jaar verbonden aan de B-IO studie*. De ondersteuning voor een persoonlijke wetenschappelijke groei onder begeleiding van het onderzoeksteam.
  • Een aangename werkomgeving met vele contacten in de academie en perifere ziekenhuizen. Standplaats: Groningen .
  • De mogelijkheid actief deel te nemen in het GRIAC/CRGG,

Het betreft een functie in schaal 10, de inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

* B-IO(Be-IO)= Biomarkers in  Immuno-Oncology studie:  een klinisch onderzoek, waaraan patiënten (n=100) met een bekende mutatie in de longtumor behandeld worden met een combinatie van chemo- en immunotherapie. Patiënten worden regulier behandeld en zullen op vaste tijdstippen bloed, urine en ontlasting afstaan. Op dezelfde tijdstippen zal er ook in uitgeademde lucht met behulp van de SpiroNose vluchtige organische stoffen worden gemeten. Eerste resultaten met het vervolgen van de specifieke mutaties in het bloed, en ook van metingen in uitgeademde lucht  zijn veelbelovend, maar rechtvaardigen nog geen conclusies.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met dhr. Jeroen Hiltermann via het secretariaat Longziekten van het UMCG telefoonnummer: 050 - 361 23 57, of  t.j.n.hiltermann@umcg.nl.

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina.
Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild.

Bekijk de vacature op onze website: http://bit.ly/33XWGLL