ANIOS Longziekten

21 oktober 2020  Medisch Centrum Leeuwarden  (Leeuwarden)

ANIOS Longziekten MCL

Wil jij als ANIOS ervaring opdoen bij de afdeling Longziekten? Krijg jij graag de ruimte om je verder te ontwikkelen? En zie jij de dynamiek die een topklinisch ziekenhuis met zich meebrengt als welkome uitdaging? Wil je graag werken in een ziekenhuis met de volledige opleidingsbevoegdheid voor longziekten en tuberculose? Heb je interesse in de longgeneeskunde of zoek je een goede basis voor bijvoorbeeld de huisartsenopleiding of de opleiding tot SEH arts? Tijd om je te leren kennen!

Voor de afdeling Longziekten van het MCL zijn wij op zoek naar een ANIOS!

Wat ga je doen?

Als ANIOS op de afdeling Longziekten ga je als zaalarts op de verpleegafdeling aan de slag. Daarnaast ga je werken op de Spoedeisende Hulp voor de opvang van acuut zieke pulmonale patiënten. Als ANIOS draai je mee in het dienstrooster samen met de AIOS longziekten en cardiologie. Er is vaste supervisie van twee longartsen. Onze afdeling is een goede en veilige omgeving om je carrière te starten, om extra ervaring op te doen op een breed beschouwend specialisme en eventueel te beoordelen of het longartsenvak voor jou in de toekomst een optie is.

Dit bieden wij:

 • Een dienstverband bij topklinisch ziekenhuis MCL: de functie is beschikbaar voor 38 uur per week voor 1 jaar. De functie is ingedeeld in FWG 65 conform Cao Ziekenhuizen.
 • 100% vergoeding verhuizingskosten: je krijgt een volledige vergoeding van je verhuizingskosten, wanneer je verhuist naar het woongebied van het MCL. De inrichtingskosten worden vergoed naar rato contract.
 • Portfolio-App: in deze mobiele App worden je werkervaring en competenties opgeslagen. Zo heb je zelf de regie over je eigen ontwikkeling en kun je nieuwe bekwaamheden makkelijk aanvragen. Op deze manier kun je eenvoudig eerder verworven ervaring aantonen, zowel binnen als buiten het MCL, zodat een opleiding verkort kan worden. We zetten hiermee in op een ontwikkelingsgerichte functie.
 • Een bewezen springplank naar een opleidingsplaats: deze ervaring blijkt een uitstekende basis voor een succesvolle doorstroming naar een opleidingsplaats voor diverse specialismen.
 • Mogelijkheden tot het verrichten van wetenschappelijk onderzoek.
 • Extra reiskostenvergoeding: voor ANIOS geldt een extra reiskostenvergoeding. De hoogte van deze vergoeding bedraagt € 0,08 cent per kilometer met een maximum van 100 kilometer enkele reis.
 • Budget voor congressen en symposia: als ANIOS heb je een budget van € 650 per jaar voor deelname aan congressen, symposia en cursussen.
 • Arbeidextra’s: het MCL biedt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. Naast het vakantieverlof, krijgt iedere medewerker een eigen extra verlofbudget (PLB). Als medewerker van het MCL kun je gebruik maken van een uniek arbeidsvoorwaardenpakket.

Wat breng je mee?

Je bent een enthousiaste, ambitieuze en leergierige basisarts die als ‘arts-assistent (nog) niet in opleiding’ ervaring wil opdoen in de opvang en behandeling van pulmonale patiënt. Dit ben jij:

 • je bent goed in staat om in multidisciplinair teamverband te werken;
 • je bent flexibel en goed instaat je aan te passen aan wisselende situaties
 • je houdt van aanpakken en je houdt het hoofd koel in acute situaties;
 • je bent evenwichtig en sterk communicatief.

Jouw afdeling en collega’s

De vakgroep longziekten en de huidige AIOS en ANIOS in het MCL vormen een dynamische groep. Onderling is er zeer laagdrempelig contact. Het longziektenvak wordt in de volle breedte uitgeoefend. We beschikken over een grote longafdeling, waar ook de longchirurgie plaatsvindt. Op de afdeling zijn elk jaar 1 of 2 opleidingsplaatsen beschikbaar voor de opleiding tot longarts. Ook op het sociale vlak zijn er vele

activiteiten. Zo hebben we een tweejaarlijkse reünie met al onze arts assistenten en vinden er regelmatig borrels en uitjes plaats.

Jouw ziekenhuis Wij zijn het MCL; een ambitieus topklinisch opleidingsziekenhuis, dat tot de top van Nederland behoort. Ons domein is de acute, hoogcomplexe en basiszorg binnen Friesland. Doorlopend zoeken wij ambitieuze zorgprofessionals die hun ervaring en kennis met ons willen delen. Professionals die nieuwsgierig zijn of het anders kan, slimmer kan. Zodat we leren van elkaar én de patiëntenzorg van morgen samen verbeteren.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw J.C. Kuijvenhoven (longarts) via 058 286 6195 / jolanda.kuijvenhoven@mcl.nl of met de heer W.H. van Geffen. (longarts) via 058 2867752/ wouter.van.geffen@mcl.nl.

Een dag meelopen is altijd mogelijk

Wil je sfeer komen proeven? Je bent van harte welkom om een dag mee te lopen! Hiervoor kun je contact opnemen met bovengenoemde personen.

Solliciteren?

Graag ontvangen wij je sollicitatie via de website! Wanneer wij je sollicitatie hebben ontvangen, wordt deze direct door ons in behandeling genomen en kun je op korte termijn een reactie verwachten.

Sluitingsdatum 2 december 2020