Verpleegkundig specialist/verpleegkundig consulent

25 februari 2021  Erasmus MC  (Rotterdam)

Verpleegkundig specialist/verpleegkundig consulent

 • Verpleging en Verzorging
 • 32 - 36 uur
 • Longziekten

Functie inhoud

De afdeling Longgeneeskunde levert topklinische zorg aan patiënten met pulmonale hypertensie en andere vasculaire longziekten en is voor deze ziektebeelden als expertisecentrum erkend door de NFU.
Als verpleegkundig specialist/verpleegkundig consulent ben je onderdeel van een enthousiast, ambitieus en nauw samenwerkend multidisciplinair team. Je biedt hoog-complexe (poli)klinische zorg aan patiënten met pulmonale hypertensie en andere vasculaire longziekten (zoals vasculitis en longembolieën). Je vervult een coördinerende rol in veelal complexe en langdurige behandeltrajecten. Je draait onder supervisie en, zo mogelijk in een later stadium, zelfstandig polispreekuren en bent een laagdrempelig aanspreekpunt voor patiënten, medici en andere zorgverleners. Er wordt van jou een actieve bijdrage verwacht in de ondersteuning van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast lever je een bijdrage aan kwaliteitsverbetering, trajecten en het ontwikkelen van protocollen en richtlijnen. Het geven van scholing en het overdragen van kennis en vaardigheden op diverse niveaus behoort ook tot de taken.

Ben je verpleegkundig consulent dan bieden we je op korte termijn en bij gebleken geschiktheid de mogelijkheid om de opleiding tot Verpleegkundig Specialist te volgen.

Werkomgeving

De afdeling Longgeneeskunde is een onderdeel van Thema Thorax en bestaat uit de afdelingen Cardiologie, Thoraxchirurgie en Longgeneeskunde. De afdeling Longgeneeskunde is een dynamische afdeling waar goede kwaliteit hoog in het vaandel staat. Er wordt veel onderzoek gedaan hetgeen ondersteund wordt door een grote researchafdeling.

Het team Pulmonale Hypertensie - Vasculaire Longziekten maakt deel uit van het team Interstitiële en Vasculaire Longziekten dat bestaat uit 6 longartsen, 2-3 fellows en 5 verpleegkundig consulenten/verpleegkundig specialisten, waarvan er twee momenteel nog in opleiding zijn tot verpleegkundig specialist. Wij bieden een veelzijdige en gevarieerde functie met de mogelijkheid om, naast het participeren in de medische zorg, bij te dragen aan de verdere ontwikkelingen binnen de genoemde aandachtsgebieden.

Profiel

Je bent een enthousiaste verpleegkundig specialist/verpleegkundig consulent en hebt affiniteit met longgeneeskunde.

 • Je bent flexibel, positief ingesteld en hebt een proactieve houding.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt een servicegerichte instelling.
 • Je levert graag een actieve bijdrage aan beroepsinhoudelijke ontwikkelingen, kwaliteit en innovatie.
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • Je ontvangt een contract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 3.712,- (schaal 8b) voor een verpleegkundig consulent, maximaal € 4.200,- (schaal 9b) voor een senior verpleegkundig consulent en maximaal € 4.615,- (schaal 10) voor een verpleegkundig specialist bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Inlichtingen en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met mw. Miriam Kap, verpleegkundig specialist, telefoon: 06 333 436 11 of Karin Lammering, afdelingsmanager longfunctie en poliklinisch verpleegkunde, telefoon: 06 500 322 90. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jeanette dos Santos Gomes, recruiter, je graag te woord. Je kunt haar bereiken via 06 500 310 07.

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton.