ANIOS Longziekten (2x)

8 april 2021  Leids Universitair Medisch Centrum  (Leiden)

Twee ANIOS Longziekten Leiden

De Functie

Wij zijn op zoek naar twee arts assistenten niet in opleiding (anios) voor onze afdeling Longziekten. Wil jij op onze afdeling je steentje bijdragen in deze bijzondere tijden? Dan horen we heel graag van jou!

Als anios op de afdeling Longziekten werk je in een team van anios, artsen in opleiding (aios) en longartsen. Naast de zorg voor patiënten op de verpleegafdeling of polikliniek ben je werkzaam als consulent op de SEH/IC en verzorg je zelfstandig spreekuren. Binnen jouw jaar als anios krijg je de kans je verder te verdiepen in de aandachtsgebieden van de afdeling Longziekten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de thoracale oncologie, interstitiële longziekten, behandeling van ernstig longemfyseem en aan interventies. Het aanleren van specifieke handelingen, zoals bijvoorbeeld gebruikmaken van een endo-echografie (EBUS), behoren tot de mogelijkheden. Verder bied je peri- en postoperatieve zorg aan thoracotomiepatiënten. Door de academische setting krijg je bij het LUMC te maken met een interessante en diverse patiëntengroep met bijzondere ziektebeelden, zoals hematologische maligniteiten en pulmonale problematiek rondom transplantaties.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die het artsenexamen met goed gevolg heeft afgerond. Je hebt affiniteit met longziekten en je hebt bij voorkeur klinische ervaring binnen een beschouwend specialisme. Verder is het belangrijk dat je goed kan samenwerken en gemakkelijk aansluiting vindt bij je collega’s. Je bent begripvol en empathisch naar patiënten en hun naasten.

Je werkplek

Binnen het LUMC richt de afdeling Longziekten zich hoofdzakelijk op thoracale oncologie en Interstitial Lung Disease (ILD). Ons doel is om topreferente zorg te koppelen aan een servicegerichte samenwerking met andere klinische afdelingen binnen het LUMC én de regio. Het wetenschappelijk onderzoek streeft naar internationale impact door middel van integratie van humaan-klinisch onderzoek met basaal-wetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie

De uitgebreide vacaturetekst kun je vinden op www.werkenbijhetlumc.nl.
Daarnaast kun je contact opnemen met Dr. Maarten Ninaber, opleiding afdeling Longziekten, telefoon 071 - 529 29 50, e-mail M.K.Ninaber@lumc.nl.

Meer informatie