ANIOS Longgeneeskunde

21 mei 2021  Maxima Medisch Centrum  (Veldhoven)

ANIOS Longgeneeskunde

Zelfstandig klinisch werk – geen onregelmatigheidsdiensten – goede 1 op 1 begeleiding – opstap naar bijvoorbeeld de opleiding tot longarts of huisarts – goede basis voor je verdere loopbaan. Kom jij bij ons werken als ANIOS longgeneeskunde?

Vacaturedetails

Locatie: Veldhoven
Aantal uren: 38 uur

Jij zorgt voor

 • De dagelijkse medische zorg op de verpleegafdeling (samen met een superviserend longarts) zoals het lopen van visites, het aanvragen en verrichten van onderzoek, het opstellen én uitvoeren van behandelplannen en voeren van gesprekken met patiënten en familie.
 • (Eventueel) het draaien van poliklinische spreekuren.
 • Contacten met collega’s van de afdeling longziekten én daarbuiten met betrokken (para)medici.
 • Jouw verdere loopbaan. Indien de opleiding tot longarts een logische vervolgstap in je carrière is, wordt ondersteuning geboden bij het vinden van een opleidingsplaats, wat tot op heden succesvol is gebleken. Ook als je voorkeur uiteindelijk uitgaat naar een andere specialisme kan het assistentschap een goede basis zijn gezien de problematiek waar je op een longafdeling mee te maken krijgt. Je krijgt de mogelijkheid om onderwijs te volgen op het gebied van pulmonologie, interne geneeskunde en cardiologie. Je krijgt de ruimte om ook zelf invulling te geven aan de inhoud van deze scholingen.

Arjen van Henten (een van de longartsen) over het werken als ANIOS longgeneeskunde in Máxima MC: “Wij werken in een groot topklinisch ziekenhuis en zien het hele spectrum aan longziekten (waaronder het hele spectrum aan oncologie, infectieziekten, immunologie, astma, COPD en acute longgeneeskunde). Ook veel bijzondere ziekten, we hebben namelijk een relatief grote vakgroep van 8 longartsen waarin alle aandachtsgebieden vertegenwoordigd zijn. Als ANIOS krijg je 1 op 1 begeleiding van een van ons, in de functie van weekarts.  Naast het klinische werk bieden we ook de mogelijkheid om ervaring op te doen op de polikliniek en uiteraard ben je van harte welkom om op de longbehandelkamer mee te kijken. In de loop der jaren hebben we al heel wat ANIOS begeleidt, alle ANIOS die de ambitie hadden om longarts te worden hebben wij kunnen helpen bij het vinden van een opleidingsplek.”

Kijk voor meer informatie over de vakgroep longziekten op https://longziekten.mmc.nl.

Dit doe je samen met

De collega’s binnen de vakgroep longgeneeskunde van Máxima MC: er werken acht longartsen op beide locaties, een Physician Assistant op de verpleegafdeling, een longverpleegkundige en drie verpleegkundig specialisten (io). Bij de oncologische zorg zijn nog 3 verpleegkundig specialisten betrokken. Gezamenlijk bieden we longgeneeskundige patiëntenzorg in de volle breedte van het vakgebied. Uiteraard behoort ook de longbehandelkamer tot ons vakgebied waar wij ook EBUS en EUS verrichten. Ook is er de mogelijkheid om je te verdiepen in poliklinische longrevalidatie. De vakgroep longgeneeskunde maakt deel uit van MSB de Medici.

MSB de Medici

MSB de Medici is een maatschap die per 1 januari 2015 is opgericht, waarin alle vrijgevestigd medisch specialisten die in MMC werken, zijn verenigd. Op dit moment bestaat de maatschap uit 140 leden. MSB de Medici biedt kwalitatief hoogwaardige medische zorg op een betrokken en patiëntgerichte wijze. De maatschap heeft opleiding en onderzoek hoog in het vaandel staan en wil innovatief en ondernemend zijn. MSB de Medici werkt op een professionele manier samen met het ziekenhuis.

Dit past bij je als

 • Je een enthousiaste basisarts bent met belangstelling voor de longgeneeskunde.
 • Je goed in staat bent om in teamverband te werken en daarnaast je eigen grenzen kent.
 • Je ambitieus, leergierig en communicatief sterk bent.
 • Je (bij voorkeur) op korte termijn al bij ons aan de slag kunt gaan.

Je kiest voor MSB de Medici binnen MMC omdat

 • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar.
 • Onze 3400 medewerkers, waaronder ruim 200 medisch specialisten, iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim. Ons doel is om Brabant gezonder te maken, we doen dan ook veel ter preventie.
 • We als STZ-ziekenhuis meerdere topklinische functies hebben en veel opleidingsmogelijkheden bieden. Wij vinden het belangrijk dat iedere medewerker zich blijft ontwikkelen. Wij stimuleren en faciliteren dit.
 • We steeds meer vanuit waardegedreven zorg werken, waarbij samenwerking tussen verschillende afdelingen (maar ook verschillende zorgpartners) essentieel is.
 • Wij een mooi arbeidsvoorwaardenpakket Deze functie is ingeschaald in FWG 65 (max. € 5620,00 bruto per maand op basis van een 36 urige werkweek. Het betreft een tijdelijk contract voor de duur van 7-12 maanden, dit stem je samen met ons af. In principe is de startdatum 1 juli. Kun je pas later starten? Dit behoort ook tot de mogelijkheden!
 • Je gaat werken in een slimme, innovatieve regio die op meerdere fronten veel te bieden heeft.

Lees meer over Máxima MC.

Interesse?

Heb je interesse in deze functie bij MSB de Medici? Dan ontvangen we je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk, in ieder geval vóór 21 juni a.s., via onze website. Je kunt je sollicitatie richten aan: drs Arjen van Henten, longarts.

 

Wil je meer informatie over deze vacature? Bel Stijn Mol of een van de andere leden van de vakgroep longgeneeskunde, te bereiken via telefoonnummer (040) 888 6100 of mail naar s.mol@mmc.nl.

Wil je een dag meelopen om meer gevoel te krijgen bij de functie en de vakgroep? Dat kan uiteraard!

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.