ANIOS Longgeneeskunde

14 juni 2021  Erasmus MC  (Rotterdam)

De afdeling Longgeneeskunde heeft een vacature voor een

ANIOS Longgeneeskunde

46 uur per week

Functie-inhoud

De afdeling Longziekten van het Erasmus MC biedt een aantrekkelijke plek als ANIOS Longziekten waarin je ervaring kunt opdoen waar je de rest van je carrière veel aan zult hebben.

Longziekten is een zeer gevarieerd specialisme met zowel acute als chronische zorg. Als ANIOS ben je voornamelijk werkzaam
op de afdeling en de SEH, soms ook op de polikliniek en bronchoscopiekamer. Tijdens het werk maak je kennis met een breed scala aan longziekten. Naast veel voorkomende longaandoeningen zoals een pneumonie en longkanker, worden ook patiënten met meer zeldzame aandoeningen zoals cystic fibrosis, interstitiële longziekten en pulmonale hypertensie behandeld. Het Erasmus MC is tevens een van de grootste centra op het gebied van longtransplantatie in Nederland.

Je zult voornamelijk werkzaam zijn op de longafdeling. Tevens zal je na een inwerkperiode meedraaien in het dienstrooster.
Op de afdeling is laagdrempelig supervisie van de stafleden, waarbij veel inhoudelijk wordt ingegaan op de casuïstiek. Samen met de opleider zal een plan gemaakt worden op basis van je persoonlijke interesses en leerdoelen.  Hierbij kun je denken aan een verdieping in longtransplantatie, oncologie of acute longgeneeskunde.

In principe is er plek voor een aanstelling van één jaar. Uiteraard is er, bij gebleken geschiktheid, uitzicht op een opleidingsplaats.

Werkomgeving

Het Erasmus MC is een zeer gevarieerde en stimulerende werkomgeving. Bij de afdeling Longziekten werkt een enthousiaste groep stafleden, arts-assistenten en promovendi. Als opleidingsziekenhuis ligt de focus op onderwijs en begeleiding van arts-assistenten in de kliniek. Hier wordt veel tijd voor vrij gemaakt zodat je je als arts-assistent verder kunt ontwikkelen, onder andere middels de dagelijkse overdracht, verschillende besprekingen en het wekelijkse onderwijs. Ook zijn er diverse opties voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek en laagdrempelig contact met de promovendi.

Profiel

Wij zoeken talentvolle en gemotiveerde basisartsen met een (ontluikende) interesse in de longgeneeskunde.

Voorwaarden voor de aanstelling zijn een registratie als basisarts, een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en/ of relevante registraties zoals BIG/ RGS.

Wat bieden wij

De aanstelling is voor de duur van maximaal een jaar. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4890,- (schaal 11-a) bij een volledige werkweek van 46 uur. Daarnaast bieden we vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3%, onregelmatigheidstoeslag, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Leon van den Toorn, longarts, opleider afdeling Longziekten, telefoon: 06-30637887 of e-mail: l.vandentoorn@erasmusmc.nl.
Als je vragen hebt aan een van de arts-assistenten dan kun je terecht bij Sevim Uzun, telefoon: 06-50008285 of e-mail: s.uzun@erasmusmc.nl.

Solliciteren

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton op de website of het sturen van een email en curriculum vitae naar l.vandentoorn@erasmusmc.nl.

Meer informatie