ANIOS Longziekten (met zicht op AIOS)

26 oktober 2021  LUMC  (Leiden)

ANIOS Longziekten (met zicht op AIOS)

De functie

Wij zijn op zoek naar twee arts assistenten niet in opleiding (anios) voor onze afdeling Longziekten. Wil jij op onze afdeling je steentje bijdragen in deze bijzondere tijden? Dan horen we heel graag van jou!

Als anios op de afdeling Longziekten werk je in een team van anios, artsen in opleiding (aios) en longartsen. Naast de zorg voor patiënten op de verpleegafdeling of polikliniek ben je werkzaam als consulent op de SEH/IC en verzorg je zelfstandig spreekuren. Binnen jouw jaar als anios krijg je de  kans je verder te verdiepen in de aandachtsgebieden van de afdeling Longziekten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de thoracale oncologie, interstitiële longziekten, behandeling van ernstig longemfyseem en aan interventies. Het aanleren van specifieke handelingen, zoals bijvoorbeeld gebruikmaken van een endoechografie (EBUS), behoren tot de mogelijkheden. Verder bied je peri- en postoperatieve zorg aan thoracotomiepatiënten. Door de academische setting krijg je bij het LUMC te maken met een interessante en diverse patiëntengroep met bijzondere ziektebeelden, zoals hematologische maligniteiten en pulmonale problematiek rondom transplantaties.

Het profiel

Je bent een enthousiaste, empathische collega die:

  • Het artsenexamen met goed gevolg heeft afgerond;
  • Affiniteit heeft met longziekten;
  • Bij voorkeur klinische ervaring binnen een beschouwend specialisme heeft;
  • Goed kan samenwerken en gemakkelijk aansluiting vindt bij je collega’s;
  • Begripvol en meelevend is naar patiënten en hun naasten.

Het aanbod

Je werkt in een dienstverband van 46 uur per week. Het betreft een tijdelijke functie voor één jaar. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 5.037,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11a, CAO UMC).

Werken bij het LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig! Binnen het LUMC richt de afdeling Longziekten zich hoofdzakelijk op thoracale oncologie en Interstitial Lung Disease (ILD). Ons doel is om topreferente zorg te koppelen aan een servicegerichte samenwerking met andere klinische afdelingen binnen het LUMC én de regio. Het wetenschappelijk onderzoek streeft naar internationale impact door middel van integratie van humaan-klinisch onderzoek met basaal-wetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie

De uitgebreide vacaturetekst kun je vinden op www.werkenbijhetlumc.nl.
Daarnaast kun je contact opnemen met Dr. Maarten Ninaber, opleiding afdeling Longziekten, telefoon 071 - 529 29 50, e-mail M.K.Ninaber@lumc.nl.