Fellow ILD

23 december 2021  AmsterdamUMC  (Amsterdam)

Fellow ILD

Verdiep je kennis van zeldzame longziekten in een academische setting!

Wat ga je doen

Als fellow ILD krijg je binnen Amsterdam UMC de kans om je in te zetten voor een betere diagnostiek en behandeling van patiënten met interstitiële longziekten (ILD). Je ziet nieuwe patiënten met ILD op de polikliniek en je maakt onder supervisie van de ILD specialisten een plan voor verdere diagnostiek en behandeling. Je voert diagnostisch onderzoek uit en bent verantwoordelijk voor de casusbespreking op het multidisciplinair overleg. Na het instellen van een behandeling, zie je je eigen patiënten terug voor follow-up. Naast je klinische taken is er ruimte voor wetenschappelijke verdieping. Tenslotte doe je als lid van het longgeneeskundig team naar rato van je aanstelling mee aan diensten en kliniekweken.
Daarbij hoort uiteraard ook supervisie van longartsen in opleiding en co-assistenten.

Wat neem je mee

  • Afgeronde opleiding tot longarts (of je rondt deze opleiding binnenkort af)
  • Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden
  • Aantoonbare belangstelling voor medisch wetenschappelijk onderzoek
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Wat bieden we jou

  • Een contract voor de duur van een jaar
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
  • Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen
  • Een (gedeeltelijke) vergoeding van je OV-reiskosten. Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.
  • Een actieve personeelsvereniging én Jong Amsterdam UMC vereniging, die beide leuke (sportieve) activiteiten en evenementen organiseren.

Waar en met wie werk je samen

De afdeling longziekten van het AmsterdamUMC is ontstaan na samenvoeging van de afdelingen longziekten van het AMC en VUmc en heeft naast ILD als aandachtsgebieden pulmonale hypertensie, oncologie en luchtwegziekten. Patiënten vanuit het hele land kunnen rekenen op topklinische zorg in het longcentrum.

In het centrum vindt veel internationaal competitief klinisch en preklinisch wetenschappelijk onderzoek plaats op de verschillende speerpunten. Je komt te werken in een team van longartsen, longartsen in opleiding, physician assistants en gespecialiseerd verpleegkundigen.

De cultuur is open en de samenwerking over het algemeen laagdrempelig. Bovendien streven we naar gelijke kansen voor iedereen. Dat betekent dat er ruimte is voor een ieders cultuur, afkomst, ideeën en creativiteit.

Interesse in deze functie

Heb je nog vragen? Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij drs. S. Nijman, longarts via het secretariaat longziekten
020 - 444 47 82 of via email c.harks@amsterdamumc.nl.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Carla Noom, Recruitment Adviseur, via 06 - 25 21 01 85.
Link vacature website AmsterdamUMC.

Een referentiecheck, screening en aanstellingskeuring kunnen onderdeel zijn van de procedure. Lees hier of dit ook voor jou geldt. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Interne kandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie