ANIOS Longziekten

11 januari 2022  Canisius Wilhelmina Ziekenhuis  (Nijmegen)

ANIOS Longziekten

Jonkerbosch Medisch Specialistisch Bedrijf Nijmegen (JMSBN) is per direct op zoek naar een ANIOS voor de afdeling longziekten en tuberculose voor zijn organisatorische eenheid (OE) Longziekten en Tuberculose, voor 38 uur per week. Het dienstverband is voor bepaalde tijd, 6 maanden, met mogelijkheid tot verlenging bij gebleken geschiktheid en indien het bedrijfsbelang het toelaat.

Jonkerbosch is het eerste Medisch Specialistisch Bedrijf van Nederland en van oorsprong nauw verbonden met het top-klinische opleidingsziekenhuis CWZ en de regio Nijmegen. Onze sterke maatschap bestaat uit 85 vrijgevestigde specialisten in 11 vakgroepen, opleidingsassistenten, onderzoekers en stafmedewerkers en kenmerkt zich door saamhorigheid, goede sfeer en een eigen autonome aanpak. Jonkerbosch wil altijd beter. Vanaf het eerste uur ondernemen wij in de medische zorg. Wij werken samen dag in, dag uit aan de zorg van nu, wij kijken verder dan vandaag. Onze zorg heeft de toekomst!

Ben je basisarts en heb je de ambitie om werkervaring op te doen binnen het brede specialisme van Longziekten? En wil je bijdragen aan medische zorg van top kwaliteit? Dan is deze vacature dé perfecte match!

Waar je komt te werken

Bij de zorgeenheid Longziekten werken negen longartsen circa tien arts-assistenten. Daarnaast zijn er 2 physician assistants, gespecialiseerde longverpleegkundigen en researchverpleegkundigen werkzaam binnen onze afdeling. Binnen de afdeling wordt het vak in de volle breedte uitgeoefend. Speerpunten van onze afdeling zijn  oncologie, interventie pulmonologie (thoracoscopie, EBUS, starre scopie met cryobiopten, laser en stentplaatsing), ernstig astma, slaap gerelateerde ademhalingsstoornissen en interstitiële longziekten. Daarnaast steken wij veel energie in het ontwikkelen van digitale – transmurale zorg en eHealth ontwikkeling. JMSBN/CWZ heeft de volledige bevoegdheid voor de opleiding tot longarts (opleider dr. A. van Veen), zodat je deel kunt uitmaken van diverse opleidingsmomenten. Wij zijn trots op de prettige collegiale sfeer en het uitstekende opleidingsklimaat binnen onze afdeling en hebben de ambitie de zorg grensverleggend te ontwikkelen door een leven lang te blijven leren, innoveren, onderzoeken en excelleren.

Wat ga je doen?

Je bent actief in de klinische patiëntenzorg, met name op de klinische verpleegafdeling COVID zorg. Je werkt onder supervisie. Als in de komende tijd blijkt dat de COVID zorg wat afgeschaald kan worden dan zal je het vak binnen de zorgunit longziekten meer in de volle breedte uit gaan oefenen.

Zo maak jij het verschil

 • Je bent een enthousiaste en doortastende BIG geregistreerde basisarts.
 • Je kunt jouw belangstelling voor het beschouwend specialisme overtuigend aantonen.
 • Je omschrijft jezelf als een leergierige, zelfstandige en kritische basisarts met een patiëntgerichte en proactieve houding.
 • Je werkt vanuit een professionele verantwoordelijkheid zowel als onderdeel van het team als bij het uitvoeren van zelfstandige taken.
 • Kwaliteit leveren vind jij belangrijk en je bent in staat focus en overzicht te houden, ook als de dag anders loopt dan je had gepland.
 • Je werkt met patiënten en collega’s samen vanuit een zorgzame en betrokken houding.
 • Je bent makkelijk in de omgang en communiceert sterk; collega’s en patiënten voelen zich op hun gemak bij jou.

Wat je van ons krijgt

 • Een salaris tussen de € 3.774,- en € 5.620,- bruto per maand (FWG 65) bij een 36-urige werkweek.
 • Een contract bij JMS voor de duur van 6 maanden, met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Arbeidsvoorwaarden conform Cao Ziekenhuizen.
 • Een uitdagende werkomgeving, die volop in ontwikkeling is en waar veel ruimte is voor persoonlijke groei.
 • Een dynamische functie met veel verantwoordelijkheid en vrijheid tot het nemen van eigen initiatief.
 • Een veilig leerklimaat waarin je wordt geïnspireerd door enthousiaste vakspecialisten.
 • Een goede plek om ervaring op te doen.

Meer informatie, solliciteren of meelopen?

Wil je solliciteren op deze uitdagende functie? Upload dan je brief en cv via werken bij CWZ. De brief mag je richten aan dr. A. van Veen, longarts/opleider of drs M. Spanbroek, medisch manager longziekten.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Anneke van Veen, longarts/opleider, Michiel Spanbroek longarts/ medisch manager of  Anton Boersma, AIOS longgeneeskunde via telefoonnummer 024 - 365 87 55.

Meer informatie