Fellow Interstitiële Longziekten (ILD)

11 januari 2022  Erasmus MC  (Rotterdam)

De afdeling Longgeneeskunde van het Erasmus MC heeft een vacature voor een

Fellow Interstitiële Longziekten (ILD)

Functie-inhoud

Gedurende een periode van een jaar, uit te breiden naar 2 jaar, ga je je expertise op het gebied van interstitiële longaandoeningen aanzienlijk vergroten. De longafdeling van het Erasmus MC heeft een nationaal en internationaal erkend Expertisecentrum op het gebied van interstitiële longziekten. Met elke fellow wordt een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld.
Je werkzaamheden bestaan uit het zelfstandig houden van spreekuren op de polikliniek gericht op deze patiëntenpopulatie en het nauw samenwerken met de collega-longartsen en verpleegkundig specialisten in het team. Het hechte ILD team bestaat uit in totaal 14 longartsen en verpleegkundig specialisten. Ook neem je deel aan verschillende ILD MDO’s met collega’s binnen en buiten het ziekenhuis, en wordt je waar mogelijk betrokken bij organisatorische aspecten van het team. Uiteraard wordt er ook veel wetenschappelijk onderzoek gedaan en zal je hierin ook kunnen participeren; (mede)publiceren behoort tot de mogelijkheden.

Werkomgeving

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs, daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en vooroplopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

De afdeling Longgeneeskunde is onderdeel van het thema Thorax. Binnen het aandachtsgebied Interstitiële Longziekten is er een nauwe  samenwerking tussen de longartsen, thoraxradiologen en longpathologen. Planning, efficiency, borging van processen en een kwalitatief goede en veilige patiëntenzorg zijn belangrijke aspecten. Daarnaast is de focus van de groep de afgelopen jaren meer komen te liggen op research, experimentele en tertiaire behandeling. Dit zorgt voor een zeer gevarieerde en uitdagende werkomgeving.

Profiel

Je bent (bijna) geregistreerd longarts met interesse in interstitiële longziekten. Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij

Het bruto maandsalaris volgt de MS schaal. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en een persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jelle Miedema, longarts, telefoonnummer: 06 - 50 03 19 02, of Leon van den Toorn, longarts, telefoonnummer 06 - 30 63 78 87. Voor overige informatie kun je terecht bij Margreet Leenheer, secretaresse afdelingshoofd Longgeneeskunde, telefoon: 010 - 704 37 77 of e-mail: m.leenheer@erasmusmc.nl.

Solliciteren

Je kunt solliciteren middels het versturen van een sollicitatiebrief en CV naar Anne van Puffelen, teammanager ILD, e-mail a.l.vanpuffelen@erasmusmc.nl

Meer informatie