ANIOS Longziekten

23 juni 2022  Haga Ziekenhuis  (Den Haag)

Uitdaging in een beschouwend vak waarbij het praktische aspect ook een essentiële rol speelt? Die uitdaging vind je bij ons, in het HagaZiekenhuis, op de afdeling Longziekten.

Het HagaZiekenhuis geeft jou als basisarts de kans om in een groot ziekenhuis te bouwen aan jouw kennis en ervaring! De afdeling Longziekten heeft ruimte voor enthousiaste collega’s, kom jij ons team versterken?

Hoe ziet je werk eruit?

Als ANIOS ben je verantwoordelijk voor de directe patiëntenzorg op onze afdeling. Of je staat op de Spoedeisende Hulp waar je patiënten beoordeelt die zijn ingestuurd door de huisarts. Ingrepen als pleurapuncties en thoraxdrains plaatsen, leer je op de behandelkamer onder supervisie uitvoeren. Je participeert in het rooster voor avond-, nacht- en weekenddiensten.

Het is prettig dat je voor de chronische patiëntenpopulatie een vertrouwd gezicht kunt zijn. Binnen de afdeling zorg je voor een stukje psychosociale ondersteuning. Patiënten met longziekten zijn - zeker bij een eerste opname – vaak emotioneel, bezorgd en onzeker over hun lichaam. Jij helpt ze om het vertrouwen stap voor stap terug te vinden.

Er wordt gedurende de werkweek veel tijd besteed aan onderwijs. En je hebt elke dag een overlegmoment met supervisors. Ook wordt er veel multidisciplinair besproken. Zo zit je straks aan tafel met een reumatoloog en radioloog over casuïstiek met betrekking tot interstitieel longlijden. Of je schuift aan bij een overleg met een cardioloog over pulmonale hypertensie. Belangrijke en leerzame momenten, waarmee wij de kwaliteit van de zorg constant proberen te verbeteren.

Waar kom je werken?

Op de afdeling Longziekten diagnosticeren en behandelen wij alle voorkomende longaandoeningen. Denk aan chronische ziekten als COPD en astma, longkanker, cystic fibrosis (CF), en infectieziekten waaronder tuberculose en COVID-19.

De verpleegafdeling Longziekten bevindt zich op de negende verdieping van het HagaZiekenhuis.

Wij zijn één van de zeven CF-centra van Nederland. Verder is er een polikliniek, een afdeling voor endoscopisch onderzoek en een afdeling longfunctie. Je komt terecht in een hecht team van ongeveer vijftien arts-assistenten, en werkt daarnaast samen met longartsen, (long)verpleegkundigen, verpleegkundig consulenten oncologie en CF, physician assistants (i.o.) en longfunctie-analisten.

Het HagaZiekenhuis biedt topklinische, topreferente en basiszorg aan inwoners van Den Haag en omstreken, een verzorgingsgebied van bijna 300.000 inwoners.

Patiëntvriendelijkheid staat bij ons steeds voorop. We staan voor zorgzaamheid, innovatie en samenwerking. Medewerkers en patiënten voelen zich bij ons thuis. We leveren topkwaliteit op medisch en verpleegkundig terrein en zijn continu bezig onze zorg te innoveren. In ons ziekenhuis werken ruim 3.500 medewerkers. Waarvan 1.500 verpleegkundigen en ruim 320 medisch specialisten. Het HagaZiekenhuis is een erkend topklinisch opleidingsziekenhuis voor 25 specialismen. We leiden continu toekomstige artsen en verpleegkundigen op. Het Juliana Kinderziekenhuis is onderdeel van het HagaZiekenhuis en heeft een Spoedeisende Hulp speciaal voor kinderen.

Dit verwachten we van jou

Je bent een gediplomeerd basisarts, klinische ervaring met longgeneeskunde is wenselijk maar niet vereist. Wij vinden het belangrijk dat je patiëntgericht bent. Daarnaast ben je enthousiast, nieuwsgierig én leergierig en beschik je over goede sociale en contactuele eigenschappen.

Hier kun je op rekenen

  • Een dienstverband van 38 uur per week, je werktijden- en dagen zijn in overleg.
  • Een salaris van € 3.774,- tot € 5.620,- bruto per maand (schaal FWG 65), op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een contract voor 12 maanden.
  • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • Naast 8,33% vakantietoeslag ontvang je ook nog eens 8,33% eindejaarsuitkering.
  • Het HagaZiekenhuis is goed bereikbaar, bus-/tramhalte Leyenburg ligt voor de deur. Je ov-abonnement wordt tot 50% vergoed en je kunt voordelig een (elektrische) fiets aanschaffen.

Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de cao Ziekenhuizen, hebben we interessante extra’s te bieden. Met het platform HagaBeweegt ondersteunen we je vitaliteit, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. En voor maar € 8,- netto per maand sport je onbeperkt in onze eigen fitnessruimte, inclusief groepslessen. Daarnaast krijg je via CultuurWerkt! aantrekkelijke kortingen op voorstellingen en tentoonstellingen door het hele land.

Meer weten, meelopen of solliciteren?

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met mw. Dr. T.A.C. Nizet (opleider) of dhr. H. E. Codrington (plaatsvervangend opleider) via 070 210 2076. Of met Team Recruitment via (070) 210 4500.

Wil je eerst ontdekken of het HagaZiekenhuis bij je past? Kom dan gerust een dag meelopen op onze afdeling!

De vacature heeft geen sluitingsdatum, we sluiten de procedure zodra wij onze nieuwe collega’s hebben gevonden. Wacht niet te lang met solliciteren als je gegarandeerd wilt zijn van een plek!

Een aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Het recruitmentteam van het HagaZiekenhuis werkt zonder tussenkomst of hulp van werving- en selectiebureaus.

Meer informatie