ANIOS Longgeneeskunde

23 augustus 2022  HMC  (Den Haag)

Ben jij ANIOS en wil je (gedurende 12 maanden, voor 38 uur per week) ervaring op doen bij de afdeling Longgeneeskunde?
Dan bieden wij jou een mooie plek! Daarnaast kun jij (mits je interesse hebt in een opleidingsplaats) bij gebleken geschiktheid worden voorgedragen voor een AIOS-plaats in de opleidingsregio!

ANIOS Longgeneeskunde

Wij zijn in totaal op zoek naar 1 FTE ANIOS Longgeneeskunde.

Bedrijfsinformatie

Zorg is aandacht. In HMC kijken we met en door de ogen van de patiënt. We helpen iedere patiënt op de manier die bij hem of haar past. Innovatie, gastvrijheid en samenwerking dragen bij aan het realiseren van onze missie.

We zijn hét stadsziekenhuis voor de Haagse regio, met een compleet zorgaanbod. Als topklinisch opleidingsziekenhuis heeft HMC vele expertises in huis en we bieden in verschillende centra en samenwerkingen gespecialiseerde zorg aan. Onze speerpunten zijn ons Traumacentrum en Neurocentrum. In ons HMC Kankercentrum bieden we topklinische kankerzorg.

Meer informatie over HMC vind je op www.haaglandenmc.nl.

Functieomschrijving

De vakgroep Longziekten bestaat uit 13 longartsen, die in een goede onderlinge sfeer samenwerken binnen de drie locaties van HMC. Bij zowel de locaties in Den Haag als in Leidschendam is er een uitstekend geoutilleerde kliniek, alsmede een endoscopie-afdeling (inclusief endo-echodiagnostiek) en longfunctie laboratorium. Op deze wijze zijn wij in staat in de volle breedte van het vak state of the art zorg aan de patiënten te leveren. Daarnaast ondersteunen SEH-artsen de afdeling Longgeneeskunde bij de acute opvang van patiënten. De afdeling participeert in de opleiding interne geneeskunde en biedt een stage-mogelijkheid voor assistenten in opleiding voor een van de deelspecialismen. Er wordt een wekelijks onderwijs programma verzorgd.

De ANIOS longziekten werken in de kliniek op HMC Westeinde.

De plaats is zeer geschikt voor kandidaten, die een opleiding binnen Longziekten of een van de andere beschouwende specialismen ambiëren, danwel kandidaten die huisarts willen worden. De ANIOS Longgeneeskunde met interesse in een opleidingsplaats kan bij gebleken geschiktheid worden voorgedragen voor een AIOS-plaats in de opleidingsregio en krijgen de mogelijkheid longziekte specifieke vaardigheden te leren.

Als ANIOS Longgeneeskunde verricht je vooral klinische en eventueel ambulante taken (Longafdeling, consulten en polikliniek). Daarnaast neem je, bij gebleken ambities voor opleiding Longziekten, deel aan het endoscopie-programma (pleurapuncties, thoraxdrains, bronchoscopieen, etc.).

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding Geneeskunde en belangstelling voor de Longgeneeskunde
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent stressbestendig
 • Je hebt een patiëntgerichte, integere en kwaliteitsgerichte werkhouding
 • Je neemt eigen initiatief en bent betrokken

Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou?

 • Een fulltime dienstverband van 38 uur voor de duur van 12 maanden (5 dagen, voor alsnog geen diensten)
 • Salaris conform functie-indeling FWG salarisschaal ANIOS conform CAO Ziekenhuizen
 • Je komt te werken in het eerste ziekenhuis in de Haagse regio met de certificering Top Employer (2019/2020)
 • Voor ambitieuze zorgprofessionals onder ons heeft HMC interessante ontwikkeltrajecten.
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering
 • Interessante extra's, zoals: korting op het aanschaffen van een nieuwe fiets, mobiele telefoon, tablet of laptop en studiekostenvergoeding. Korting bij je sportschool, op je verzekeringspremie, voor kinderopvang in de buurt
 • We zijn als werkgever mantelzorgvriendelijk en bieden goede voorwaarden hiervoor. Daarnaast bieden we vele initiatieven vanuit de afdeling P&O om jou gezond en vitaal te houden.
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen

Interesse in deze vacature?

We zien je sollicitatie graag zo snel mogelijk, maar 1 oktober 2022, tegemoet.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Joris ten Holder (longarts) of Lisette Kunz (longarts)
via: 088 - 979 2009.

 

Meer informatie