Huidallergie test

Met een huidtest willen we kijken voor welke stoffen u mogelijk allergisch bent. Inademen van stoffen waarop u allergisch reageert kan klachten van de luchtwegen veroorzaken.

De voorbereiding

Indien u medicijnen gebruikt is overleg met uw arts nodig. Het kan zijn dat u bepaalde medicijnen een aantal dagen voor het onderzoek niet in mag nemen. Verder zijn er geen speciale voorbereidin­gen. U hoeft niet nuchter te zijn.

Het onderzoek

De stoffen, waarop wij u onderzoeken, spuiten we in de huid met een dunne naald. U voelt een licht pijnlijke prik op het moment dat het naaldje in de huid gaat. Bij deze injecties is ook een onschadelijke zoutoplossing als controle, waar de meeste mensen niet op reageren. Verder gebruiken we ook een histamine-oplossing om de reacties op de allergische stoffen te vergelijken met een standaardreactie.

Na de injecties laten wij de allergische stoffen 10-20 minuten inwerken, waarna de grootte van de reactie wordt gemeten. Als een reactie op een bepaalde stof positief is, verschijnt er een bultje, alsof u door een mug gestoken bent. Het onderzoek duurt ongeveer een half uur.