Veel gestelde vragen

Ik rook al jarenlang, heeft stoppen dan nog zin?

Ja, ook als u al jaren rookt, is het nog goed om te stoppen. Als u niet meer rookt, gaat de afbraak van de longblaasjes minder snel. Hoe eerder u stopt, hoe groter het effect. Het helpt vooral op de lange duur. Als u tijdig stopt, voorkomt u mogelijk (zeer) ernstige longklachten op latere leeftijd.Voel ik mij meteen beter, als ik stop met roken?
Dat kan, maar het hoeft niet. Misschien krijgt u niet meteen meer lucht, als u gestopt bent. U kunt in het begin zelfs meer klachten hebben, omdat er tijdelijk meer slijm gevormd wordt. Dit gaat meestal binnen enkele weken over.

Hoe kan ik stoppen?

Er zijn rokers die er ineens mee stoppen. Misschien lukt u dat ook wel. U ruimt uw rookwaar en asbakken op. U vertelt uw omgeving dat u niet meer rookt. En klaar is kees.
Maar veel mensen kunnen dat niet. Stoppen met roken is ook niet makkelijk. Daarom is het belangrijk dat u goed weet waarom u moet stoppen. En dat u echt zelf wilt stoppen.
Zoek daarom voldoende informatie. En vraag de hulp die u nodig hebt.

Waar kan ik terecht voor meer informatie of hulp?

Kijk voor goede informatie over roken en tips voor het stoppen op: www.stivoro.nl.
U vindt hier goede tips en uitleg.
Via de website van STIVORO kunt u ook vragen stellen.
Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het stoppen?
Belt u dan met STIVORO: 0900 - 9390 (0,10 eurocent per minuut).

U kunt ook hier contact opnemen met uw huisarts, een longverpleegkundige of een stoprokenpoli in het ziekenhuis.

Of vraag advies bij de  Longfonds Advieslijn, telefoon: 0900 - 22 72 596 (ma. t/m vr. 10.00-14.00 uur), of mailen: advieslijn@longfonds.nl.

Zie tevens www.nederlandstopt.nu

IN IEDERE ROKER ZIT EEN STOPPER