Bestuur

Vacature in het bestuur van de NVALT

Begin volgend jaar komt de functie secretaris NVALT bestuur vrij, na aflopen van de bestuursperiode van Thomas Macken.

Vanuit het NVALT bestuur zie je van nabij hoe de zorg vorm krijgt in Nederland, door contacten met het Longfonds, het Zorginstituut, ministerie VWS, de LAN, alle collega longartsen natuurlijk en het secretariaat. Er zijn veel boeiende ontwikkelingen op het gebied van betaalbaarheid van de zorg, de verdeling ervan, screeningsprogramma’s, nieuwe technieken, toekomst opleiding en bezetting van de ziekenhuizen, eHealth en gevolgen hiervan voor onze patiënten en voor ons allemaal als longartsen…

De secretaris vormt samen met de voorzitter en de vorige voorzitter het dagelijks bestuur van de NVALT. Zij/hij krijgt hiervoor 12 uur per week vergoeding vanuit de NVALT. Vergaderingen zijn altijd op maandag, eenmaal per maand. De rest van het werk is per mail, of telefoon, met soms een vergadering in Den Bosch of elders in het land. Er is prima ondersteuning door het secretariaat van de NVALT.

Wij zoeken een collega die bestuurlijke ervaring heeft en het belang aanvoelt op te komen voor de kwaliteit van de Nederlandse longzorg nu en in de toekomst. Goed kunnen samenwerken en onderhandelen is natuurlijk belangrijk. Wij bieden een 4-jarige aanstelling in het NVALT bestuur.

Voel jij je hierdoor aangesproken en word je gesteund door je vakgroep in deze ambitie? Aarzel dan niet om ons te contacteren:

l.vandentoorn@erasmusmc.nl
t.macken@jbz.nl
trudy@nvalt.nl

Samenstelling

-

Toorn, dr. L.M. (Leon) van den

voorzitter
-

Macken, drs. Th. (Thomas)

secretaris