MEREM Longrevalidatie

Wat kan je als longarts nog voor je patiënt betekenen als je samen vast loopt in de kliniek, ondanks optimale inzet van alle betrokkenen? Wat kan je bereiken met longrevalidatie? Hoe is longrevalidatie georganiseerd in Nederland? Wat houdt derdelijns longrevalidatie in? Welke patiënten kan ik daar naar verwijzen? Is longrevalidatie alleen voor COPD patiënten, of kunnen andere longpatiënten daar ook van profiteren?

Vind je antwoord op deze, en nog veel meer vragen. Maak kennis met longrevalidatie bij Merem (voorheen Behandelcentrum Heideheuvel) te Hilversum!

Sinds december 2016 heeft Merem van de RGS erkenning gekregen voor de deelopleiding longrevalidatie voor AIOS Longziekten en Tuberculose. Op jaarbasis revalideren wij ruim 200 patiënten. Het merendeel betreft de diagnoses astma (40%) en COPD (60%).  De verdeling van diagnoses wisselt per jaar. Er is een kleine groep overige diagnoses die bestaat o.a. uit CF, pulmonale hypertensie, ILD en restrictief longlijden. Patiënten volgen bij ons een behandelprogramma wat voldoet aan de hoge standaard die wordt gesteld door de internationale richtlijnen. 

Een enthousiast en gevarieerd team behandelaars staat klaar om je te laten ervaren wat longrevalidatie jouw patiënt te bieden heeft en wat de toegevoegde waarde is van interdisciplinair werken. Je krijgt inzicht in de factoren die de ziektebeleving van de patiënt bepalen, waaronder coping, adaptatie en ademhalingsdisregulatie en wat longrevalidatie daarin voor de patiënt betekent. Kennis en vaardigheden die je direct kan toepassen in je dagelijkse praktijk als AIOS en later als longarts.

Wil je alleen kennismaken met longrevalidatiebehandeling? Dan bieden we een korte kennismakingsstage van 5 dagen verdeeld over een maximale periode van 10 weken.

Wil je liever een verdiepingsstage doen, waarin je zelfstandig onder supervisie je eigen patiënten behandelt, dan bieden we een verdiepingsstage gedurende 3 maanden in 2 dagen per week.

Beide stages zijn goed te combineren met de longfunctiestage. Longfunctie-onderzoek en inspanningstesten maken deel uit van de basis van de behandeling.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met Ineke Kok, longarts en opleider of één van de andere leden van het longartsen team: David de Vries (plaatsvervangend opleider), Ramela Asfazadour of Eline bij de Vaate, via tel. 035 - 68 81 411 of per mail:

 

Adres: Soestdijkerstraatweg 129
1213 VX Hilversum
Opleider: Drs. I. Kok
Plaatsvervangend opleider: Drs. D. de Vries
Website: www.merem.nl